Over OC De Pelikaan

Ondernemerscentrum de Pelikaan

Ondernemen in het hart van de Liemers

Bent u op zoek naar een professionele kantoorruimte, met veel faciliteiten en diensten? Dan bent u bij OC de Pelikaan aan het juiste adres. U kunt hier terecht voor gestoffeerde kantoorruimtes vanaf 19 m2.

U vindt Ondernemerscentrum de Pelikaan op industrieterrein Zuidspoor aan de Ringbaan-Zuid in Zevenaar. Het ondernemerscentrum heeft ruime parkeergelegenheid en ligt recht tegenover station Zevenaar. Door de korte huurovereenkomsten en de professionele en zeer laagdrempelig opzet is OC de Pelikaan zeer geschikt voor (startende) ondernemingen met een beperkte of flexibele ruimtebehoefte.

Virtuele tour OC De Pelikaan

Neem een virtuele tour door OC De Pelikaan.

Interesse?

Interesse in een bedrijfsruimte die te huur staat bij OC de Pelikaan in Zevenaar? Neem dan vandaag nog contact met ons op! U kunt meteen een afspraak met ons maken. Tijdens deze afspraak geven wij u een rondleiding door ons ondernemerscentrum en bespreken we de mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden.

Plattegrond-OC-De-Pelikaan-per-01-12-2023

Plattegrond en beschikbare ruimtes

Bij ons vindt u alles wat u als ondernemer zoekt in een kantoorruimte: een professionele sfeer, goede ligging en alle faciliteiten die u zich maar kunt wensen.

Heeft u interesse en wilt u De Pelikaan eens komen bekijken?

Martijn van Keulen
Eigenaar

gimborn vroeger

Geschiedenis: van Pelikan naar Pelikaan

Wat ondernemerschap betreft heeft het pand van OC de Pelikaan een rijke historie. Van 1954 tot 1993 was het in handen van inktfabrikant Gimborn.

Dit van oorsprong Duitse bedrijf (Emmerich, 1885) van Heinrich von Gimborn had niet alleen filialen in Nederland, maar ook in Amerika en China. Hele volksstammen zijn opgegroeid met de inkt, gum en lijm van Gimborn.

Rond 1931 nam het Zwitserse Pelikan (bekend van pennen en andere kantoorbenodigdheden) het bedrijf over. Het merk Gimborn bleef wel bestaan.

Na het vertrek van Gimborn kreeg het pand in 1995 een nieuwe bestemming. Het biedt nu onderdak aan diverse succesvolle ondernemingen. De naam “Pelikaan” houdt de link naar het ondernemende verleden (“Pelikan”) levend.