Faja Lobi

Een familiegeschiedenis

Jay Laigsingh’s passie voor Surinaams eten kwam niet zomaar uit de lucht vallen: al sinds de jaren veertig was de familie van Faja Lobi’s oprichter actief in de food business en de rijsthandel. In 1975 emigreerde Jay met zijn familie naar Nederland. Tijdens zijn studie aan de HEAO-BE richtte Jay in 1980 in Arnhem een toko op, die zo goed liep dat er al gauw een nieuwe, grotere vestiging in Amsterdam werd geopend. Na een jaar verkocht hij de toko voor maar liefst 100.000 gulden, waarmee Jay, die als arme student moeilijk aan financiële middelen kon komen, erin slaagde de financiële basis voor Faja Lobi te leggen.

Samen met zijn vrouw Sandhia Laigsingh zette Jay daarna de productieactiviteiten op om de heerlijke Surinaamse keuken blijvend aan de man te brengen. Sandhia bleek een perfecte businesspartner en Faja Lobi als familiebedrijf was geboren, waarvoor het stel nog steeds met dezelfde passie Surinaamse levensmiddelen ontwikkelt; alle Faja Lobi producten zijn ontwikkeld door Jay en Sandhia. Sandhia is tevens schrijfster van het populaire Surinaamse kookboek Sandhia’s Recepten.

Aangezien Faja Lobi naast een grote populariteit onder Surinaamse Nederlanders, ook een steeds toenemende populariteit geniet van autochtone Nederlanders, was het onmogelijk om het bedrijf nog met z’n tweeën te runnen. Daarom wordt het echtpaar bijgestaan door haar 3 zoons. Vishay Laigsingh heeft daarbij de dagelijkse operationele leiding over het bedrijf, stuurt het sales team aan en maakt deel uit van het directieteam. Vishnu Laigsingh en Rajiv Laigsingh voorzagen het bedrijf destijds van een verfrissende academische inbreng. Mede dankzij deze gevarieerde expertises is Faja Lobi erin geslaagd om de modernste technologie- en marketingtechnieken toe te passen om haar doelgroep te bereiken.

Tevens is de productie van Faja Lobi geoutsourced met waarborging van de geheime recepturen van de Faja Lobi producten en van de Surinaamse authenticiteit; de distributie, marketing en verkoop van de Faja Lobi producten vinden plaats door het familiebedrijf Faja Lobi Food BV met 1 grote trots: van receptontwikkeling tot eindproducten en bezorging in jullie boodschappentas gebeurt in eigen beheer!

Onze missie

Onze voornaamste missie is culinaire liefhebbers te verwennen met de lekkerste gerechten uit de Surinaamse keuken. We houden als familie de heerlijke ingrediënten en familierecepten niet langer geheim, zodat iedereen ervan kan genieten. Met Faja Lobi zijn er geen grenzen meer aan de heerlijke Surinaamse gerechten en kan iedereen een vorkje mee prikken van puur Surinaams. Dit willen we samen met onze culinaire vrienden ook graag op een maatschappelijk betrokken manier doen.

Genieten van authentiek Surinaams eten

Doordat Faja Lobi producten worden ontwikkeld met homemade familierecepten, kunnen we de Surinaamse authenticiteit behouden. Dat is nou precies waar onze culinaire vrienden zo dol op zijn. Onze doelgroep bestaat uit álle liefhebbers van Surinaams eten, of dat nou Surinaamse Nederlanders, autochtone Nederlanders of andere smulpapen zijn. Zij omarmen allemaal de Faja Lobi producten, die ze dankzij onze easy to use recepten en kookvideo’s in een handomdraai kunnen omtoveren tot de meest heerlijke gerechten.

Maatschappelijke bijdrage

Faja Lobi verwent haar culinaire vrienden graag met de lekkerste gerechten uit de Surinaamse keuken, op een maatschappelijk betrokken manier. Door gebruik te maken van Faja Lobi producten, kunnen ook onze culinaire vrienden, een waardevolle maatschappelijke bijdrage leveren:

  • Faja Lobi is van, voor én door de consument;
  • Faja Lobi verbindt culinaire liefhebbers met elkaar;
  • Faja Lobi brengt culinaire vrienden bij elkaar, die tevens respectvol en goed met elkaar omgaan – zo dragen we bij aan een vreedzame samenleving met diverse groepen mensen in Nederland, ongeacht cultuur, huidskleur, afkomst of religie;
  • Faja Lobi zet de Surinaamse keuken op de culinaire kaart van Nederland en zorgt daarmee op een bijzondere manier voor haar eigen bijdrage aan een goede vriendschapsrelatie tussen Suriname en Nederland.
  • Zo dragen we samen, als één grote familie, bij aan een betere wereld.

Heeft u interesse en wilt u De Pelikaan eens komen bekijken?

Martijn van Keulen
Eigenaar